• ԳԼԽԱՎՈՐ
  • ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ
    • ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
    • ՊՈՐՏՖՈԼԻՈ
  • ՏԵՍԱԿԱՆԻ
  • ՆՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
  • ՀԵՏԱԴԱՐՁ ԿԱՊ
  • Հայերեն
  • Русский
  • English
Menu Categories
  • ԳԼԽԱՎՈՐ
  • ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ
    • ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ
    • ՊՈՐՏՖՈԼԻՈ
  • ՏԵՍԱԿԱՆԻ
  • ՆՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
  • ՀԵՏԱԴԱՐՁ ԿԱՊ
  • ԱՄԲՈՂՋ ՏԵՍԱԿԱՆԻ
    • ՀԵՂՈՒԿ ՕՃԱՌ
    • ԿՈՍՄԵՏԻԿ ՕՃԱՌ
    • ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԻՋՈՑՆԵՐ
    • ՍՊԱՍՔ ԼՎԱՆԱԼՈՒ ՀԵՂՈՒԿ

Յուրաքանչյուր տուն գիտի այս փոքր օճառի հրաշքի մասին `շատ զարմանալի հատկություններով: Բայց նրանք նույնիսկ չեն էլ կասկածում, թե որքան երկար է տևում մանկությունից իմացած փոքրիկ քարի էվոլյուցիայի պատմությունը:

Եկեք խորը նայենք դարավոր ...

Նույնիսկ հին Բաբելոնում օճառը օգտագործվում էր այսօրվա, ժամանակակիցի նման: Դրա արտադրության մեթոդները նույնպես հասել են մեզ `ջուրը և փայտի մոխիրը խառնվում էին, հետո բոլորը խաշում էին, և ճարպը խառնվում էր: Այնքան շատ օճառի լուծման համար: Սկսվել է: Կավե կավե հաբերները պատմաբանների կողմից հայտնաբերվել են մ.թ.ա. Նրանք մանրամասն նկարագրում են օճառ ձեռք բերելու ամբողջ գործընթացը:
Նրանք օգտագործում էին օճառ հիգիենայի համար ՝ դատելով գտած պապիրուսից, և եգիպտացիներից և հռոմեացիներից: Հին Հռոմում, երբ լվանում էին գետի ափին, կանայք նկատում էին, որ Սապո լեռան վրա կենդանիներին զոհաբերելուց հետո սպիտակեղենը շատ ավելի լավ է լվանում: Ինչո՞ւ Պարզվում է ՝ անձրևի ժամանակ ցողված կենդանական ճարպի հետ խառնված փայտի մոխիրը և օգնել է տնային տնտեսուհիներին իրենց մաքրող հատկություններով:

Core principles. Deleniti atque corrupti quos dolo reset.

Ռուսաստանում օճառի ֆերմերները եղել են նույնիսկ Peter I- ից առաջ: Նրանք դա արեցին այս եղանակով. Նրանք կտրեցին հատապտուղ ծառերը հատուկ կաթսաներում, ստացված մոխիրը զոդեցին, ստացան կիտրոն, ապա գոլորշիացման գործընթացում պոտաշ, այլապես օճառ, այդ ժամանակաշրջանի հիմնական արտահանման արտադրանք: Ամբողջ գյուղերը վերցրեցին այս արհեստը, և այդ ժամանակ կա ռազմավարական նշանակություն ունեցող ապրանքի արագ զարգացում:
Երբ քիմիկոսները ստացան սոդա, այդ ժամանակ արդեն ավելի էժան օճառ պատրաստելը կոմերցիոն մատչելի էր:
Հյուսիսային բնակիչները օճառ էին պատրաստում կենդանական ճարպերից, իսկ հարավային ժողովուրդները ավոկադոյի յուղ օգտագործում էին մեղմ փրփուրի և նուրբ հոտի համար: Բայց բարի ժամանակակից տեսքը և կազմը ձեռք բերվեց միայն 1808 թվականին Ֆրանսիայում:

Core principles. Deleniti atque corrupti quos dolo reset.

Հայաստանում լվացքի օճառի արտադրության վերջին եղանակները թույլ են տալիս ձեռք բերել որակյալ ապրանք `այն չի ներծծվում, չի քանդվում, այն պահպանում է իր ձևը: Օճառ հայկական արտադրող Diola-ն բավարարում է բարձր պահանջներին `դա էկոլոգիապես մաքուր արտադրանք է, հիպոալերգենային, անփոխարինելի է երեխաների հագուստը լվանալու համար: Մեր օճառի հետ տարբեր ծագման բիծ հեշտությամբ մաքրվում է ոչ միայն տաք, այլև սառցե ջրի մեջ: Բնական բնական կազմի շնորհիվ, Diola լվացքի օճառը ունի հաճելի բնական հոտ, կոկիկ տեսք և բացարձակապես վնասակար չէ տնային տնտեսուհու ձեռքին `մաշկը կմնա խոնավեցված:

Ահա այսպիսի հիանալի, հիմնականում անփոխարինելի և ամենակարևորը էժան կենցաղային օճառը, որը արտադրվում է Diola- ի կողմից և հրավիրում է բոլոր շահագրգիռ կողմերին համագործակցելու:

Կապնվե՛ք մեզ հետ

ՀԱՍՑԵ։ ՀԱՅԱՍՏԱՆ, 0086,
ԵՐԵՎԱՆ, ԱՐՏԱՇԻՍՅԱՆ ՓՈՂՈՑ, 89 ՇԵՆՔ
ՀԵՌ։ +374-10-420614
ԷԼ․ ՀԱՍՑԵ :info@diola.am

Տեսականի

  • ԱՄԲՈՂՋ ՏԵՍԱԿԱՆԻ
    • ԿՈՍՄԵՏԻԿ ՕՃԱՌ
    • ՀԵՂՈՒԿ ՕՃԱՌ
    • ՍՊԱՍՔ ԼՎԱՆԱԼՈՒ ՀԵՂՈՒԿ
    • ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄԻՋՈՑՆԵՐ

Բաժանորդագրվեք մեզ

Loading